internet kullanicilari
internet kullanicisi diiye bir kavram olmasin.
nedenlerim:
1- sozluk yazari olarak "helpless" nickimle cevap verdigim bir konu altina, kendine pay cikartmak icin bir kisi internet kullanicisi olarak "helpless" nickini almis ve benmisim gibi bir cevap yazmis. bu hic hos degil.
2- internet kullanicilari ile eksi duyurunun gun gectikce itiraf.com havasi aldigini goruyorum. sevgilimden ayrildim ne yapayim, gayim sundan hoslaniyorum, 99 000 param var ne yapmaliyim gibi sorularla karsilasiyoruz. tamam bu sorular sozluk yazarlari tarafindan da sorulabilir pekala ama yazar olana kadar insan selektif bazi asamalari geciyor ve adam akilli biri olup olmadigi belirli oluyor.
3- internet kullanicilarinda "kaybedecek bir seyim yok" hissiyati var. sorduklari sorular genellikle sosyal kurallardan habersiz kisiler, verdikleri cevaplarda da fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olan kisiler olduklarini goruyorum.
yukarida bahsettigim yasadigim olay sonrasi sinirlilikle ve alelacele yazdigim bu seylerin pek tabi mantiksiz ve eksi duyuru moderasyonunun yanina yaklasmayacagi seyler oldugunun farkindayim. fakat hic suphesiz bazi sorunlar yasandigini kendileri de goruyorlardir. dikkatlerini cekebilirsem ne ala..