Modlog
Hangi moderatörün, ne zaman, ne sebeple, kimin cevabını, sorusunu sildiğini görebilelim, itiraz / şikayet hakkımız olsun.

-
cosmicstring commented
Kısmen yapıldı bu sanki. Hm?
-
jangara - commented
Loglar kullanıcıya açılıp da "sebep" ve "silen kişi" belirtildiği anda moderasyona deli gibi mesaj ve isyan yağacak. En çok kullanılan sebep de "Soruya cevap değil..." olacağı için, özellikle internet kullanıcılarından gelen "Teşekkür etmiştim, niye sildiniz?!" benzeri tepkiler moderasyonu kısa sürede bezdirecek.
Bu yüzden, gerçekten moderasyonun hatası sonucu silinen soru/cevaplarda, mağdur olan kullanıcıların şikayetleri arada kaynayabilir. Veya yanıt bekleme süresi artabilir.
Öneri 1: Sebep belirtilse bile silen mod'un ismi kullanıcıya gösterilmesin. Şikayetler de bir havuzda biriktirilip moderasyon tarafından rastgele cevaplansın. En azından iş yükü bir nebze eşit dağılmış olur.
Öneri 2: "Soruya cevap değil..." nedeniyle silinen cevaplar, arka arkaya açılan aynı sorular vs. basit hata içerdikleri için, silindiklerinde moderatör ismi belirtilmesin. Bu tür kullanıcılar duyuru açıp da çemkirirse gereken cevap diğerlerince veriliyor zaten ibret-i alem için.
Öneri 3: Moderasyon genişletilsin? (aynştayn)
Öneri 4: Başarılı gammazlardan bir ara birim oluşturulsun. Bu gammazlar, Öneri 1'deki havuza erişip cevap atabilsin veya kendi ispiyonları silindiğinde cevabını da yazabilsinler.
-
jesterdvine commented
Nasıl ki sözlükte iyi kötü bir modlog var, burada da olsun. Hatta sözlükte olmasaydı bile, insanlar burada zaman da geçirmeyi sevdiği için, daha açık bir yönetim şukela olurdu.
-
Admincompumaster (Admin, Ekşi Duyuru) commented
Ok bu tur istekler var diger geri donuslere de bakarsaniz, yapacagimdir.
-
Bonjurkes commented
Öbür türlü userlar duyuru açıp neden benim cevabımı sildiniz diye olay çıkartıyor, öyle olması daha mı mantıklı? Userlar cevapları/duyurularının neden silindiğini bilse ona göre davranacaklardır, şimdi benim cevabım silinmiş, neden silinmiş, kim silmiş gibi konularda hiçbir fikrim yok.
Zaten olay, keyfi olarak cevabımı/duyurumu silinmesi değil, öyle bir mevzu da var tabi ama, kısaca olay userların bilgilendirilmesi
-
kaynak: insan kaynagi, X kisisinin cevabini silince onun itirazini degerlendirip cevap verecek insan kaynagi.
-
Bonjurkes commented
Kaynaklar derken? databasede yeni bir tablo ya da sütun açıp yanlarına canned response silinme nedenlerinden birini ekletmek (id ye göre) sor olmasa gerek.
İtiraz ve şikayet için uğraşılacağını sanmıyorum demişsin ama millet direk duyuru açıp tonla laf ediyor modlara, neden duyurum ve cevabım silindi diye, gayet önemli bir durum bence
-
duyurular icin bu yapilabilir fakat cevaplar icin "neden" kismini tutmuyoruz. itiraz ve sikayet ile ugrasilacagini zannetmiyorum kaynaklarimiz bu tur bir iletisimi saglayacak kadar cok degil ne yazik ki.